Marts 2024

XL-BYG CF Køge åbner offentlig lynladelokation for elbilister

Vi er glade for at annoncere, at XL-BYG CF Gruppens afdeling i Køge snart åbner en offentlig lynladelokation. Denne bæredygtige satsning vil gøre det markant lettere for elbilister at finde lynopladningsmuligheder i området.


XL-BYG CF Køge har indgået en aftale med Clever, Danmarks største ladeoperatør, for at installere seks lynladepunkter med en kapacitet på 300 kW. Disse lynladere vil kunne oplade langt de fleste elbiler fra 0-80 procent på under 30 minutter, hvilket gør det både hurtigt og praktisk for elbilister.

 

Tilgængelighed og Kapacitet

Lynladestanderne vil være offentligt tilgængelige for både håndværkere, besøgende hos byggecenteret og andre elbilejere, der kan drage fordel af denne mulighed for nem og hurtig opladning. Ud over de seks lynladepunkter bliver der også opsat otte normalladere, der primært er beregnet til ansatte i XL-BYG CF Køge.

 

Adm. Direktør hos XL-BYG CF Køge, Jes Gravesen, udtaler sig om dette nye initiativ: "Vi vil gerne være med til at skubbe på den grønne omstilling og gøre det endnu mere attraktivt at være elbilist i Køge-området. Der kommer hver måned tusindvis af nye elbiler på vejene, og det skaber et naturligt behov og en høj efterspørgsel efter lademuligheder – også her i Køge."

 

Glæde hos Clever

Clever deler også glæden over dette partnerskab. Henriette Koustrup Madsen, Network Development Manager hos Clever, udtaler: "Hos Clever arbejder vi for, at det skal være nemt og bekvemt at være elbilist. Det kræver tilgængelige ladeløsninger, hvor folk færdes til daglig. Så vi er rigtig glade for vores aftale med XL-BYG CF Køge. Byggecenteret har en rigtig god placering og kommer i løbet af året til at indgå i Danmarks største lynladenetværk."

 

Åbning og Tilgængelighed

Lynladerne bliver tilgængelige for alle hele døgnet året rundt fra foråret 2024.


Dette initiativ er endnu et skridt i retning af en mere bæredygtig fremtid, og XL-BYG CF Gruppen er stolte af at kunne bidrage til den grønne omstilling.

 

 Ladestationerne i XL-BYG CF Gruppens Køge-afdeling er endnu et skridt i retning af en mere bæredygtig fremtid

Lynladestationerne får placering hos XL-BYG CF Køge, Værftsvej 51 tæt på Køge Bugtmotorvejens afkørsel 32.  

Adm. Direktør for XL-BYG CF Gruppen, Jes Gravesen, konstaterer at de tusindvis af elbiler skaber et naturligt behov for lademuligheder. Virksomhedens Køge-afdeling bliver nu en del af løsningen

Oktober 2023

Familiehus med naturlig skønhed og bæredygtige materialevalg     

I Blovstrød ved Allerød er et særligt familiehus under opførelse. Det unikke ved familiehuset er, at det er formet som en ellipse og har bæredygtige valg som absolut hovedprioritet.

 

Boligen, der er designet til Rebecca og Jens Frederiksen, samt deres to små piger er i formsprog inspireret af en fuglerede og tager udgangspunkt i at bygge en rede til familien og dens små unger gennem livets mange forskellige faser og pladsbehov.

 

Og selvom der er mange år endnu indtil familiens to yngste folder vingerne ud og flyver fra reden, så har Rebecca og Jens allerede i designfasen tænkt muligheder for transformation og ombyggelighed ind i familiens nye hjem.

 

Fleksibelt design skaber mulighed for adskillelse

Familieboligen opføres uden bærende indervægge efter begrebet Design for Adskillelse. Det betyder, at indretningen kan tilpasses de opståede behov gennem familielivets mange faser. Det kan for eksempel være, at der på et tidspunkt bliver behov for en separat afdeling til store børn, eller at der på et tidspunkt er brug for at kombinere boligen med erhvervsformål. Der vil være mulighed for at ændre bygningens rumindretning til det konkrete formål uden det kræver stor indgriben i den eksisterende konstruktion.

 

Med denne fleksibilitet og mulighed for at transformere bygningen efter de opstået behov optimeres pladsen, klimaaftrykket og økonomien gennem bygningens levetid. Det er en stor fordel da det er langt mere klima- og miljøvenligt at forme og modellere det eksisterende, end at rive ned og bygge nyt.     

Bygningens bærende stålkonstruktion sikrer stabilitet og holdbarhed i mange år fremover. Stålkonstruktionen har også en høj genanvendelighed, hvilket gør det til en miljøvenlig valgmulighed.

 

Naturintegration fremmer biodiversiteten

For at understøtte biodiversiteten rundt omkring huset er boligen opført på et punktfundament, der giver plads til naturen under huset. Dette giver en mere harmonisk integration mellem bygningen og dens omgivelser.

 

Derudover har familien valgt at isolere huset med træfiberisolering. Ikke kun er træfiberisolering en miljøvenlig løsning, men det giver også en bedre varme- og lydisolering, hvilket bidrager til øget komfort i familiens hjem.

 

Familien er gået skridtet videre i deres bæredygtige tilgang ved at genbruge interim-forskalling og sand fra byggeprocessen til etablering af ejendommens nye garage. Dette er med til at reducere forbruget af jordens naturlige ressourcer og minimere miljøpåvirkningen.

 

En bolig for fremtiden med bæredygtig elegance

Med vores kollega Kevin Andersen, som vejleder og koordinator på levering af byggematerialer til projektet, er XL-BYG CF Allerød stolt af at være involveret i opførelsen af dette innovative og bæredygtige hjem. Familieboligen er ikke kun smuk og funktionel, men tager også hensyn til miljøet og fremtidige generationer.

Rebecca og Jens Frederiksen deler deres oplevelser med os i forbindelse med:

  1. Hvilke bæredygtige valg, som de er mest tilfredse med i deres byggeri
  2. Hvilke ønsker til deres nye hjem, som har været mest udfordrende at finde løsninger på
  3. Råd og anbefalinger til andre familier, der ønsker at træffe mere bæredygtige valg.

Design for adskillelse

Rum, og de behov de skal opfylde, vil med tiden udvikle sig i takt med at brugerne, brugsformålet og vilkårene ændrer sig.

 

Med det rette design og den rette udformning af materialer og bygninger kan man understøtte, at ressourcekredsløb lukkes, og at materialer forbliver i værdikæden i stedet for at blive til affald. I principperne bag Design for Adskillelse ligges der særligt vægt på, at:

 

  • Minimere antallet af forskellige typer materialer
  • Undgå giftige og farlige materialer
  • Udføre dele, som ikke kan adskilles, af samme materiale
  • Bruge genanvendte eller genanvendelige materialer
  • Identificere materialetyper og gemme oplysningerne
  • Bruge mekaniske og ikke kemiske samlinger
  • Bruge modulært design

Fjernelse af sand under huset viste sig at være en kompliceret proces:

Vores dygtige medarbejder Kevin Andersen og bygherre Jens Frederiksen stod overfor en helt særlig udfordring under byggeprojektet. De skulle nemlig have fjernet sandet under huset, for at det kunne genbruges til opførelsen af en garage. Men det skulle vise sig, at opgaven ikke var helt nem!


Om byggeriet

  • Bygningstypologi: Enfamiliehus
  • Lokation: Blovstrød
  • Bygherrer: Rebecca og Jens Frederiksen
  • Arkitekter: Studio Coquille v/Marion Lingua og Frederik Svendsen
  • Partnere: XL-BYG CF Allerød, Hunton/NVIRO, Troldtekt, Stykka Køkkener
  • Byggeår: 2023. Forventes færdigopført december 2023

Oktober 2023

XL-BYG CF Gruppen endnu engang kåret som Succesvirksomhed

XL-BYG CF Petersen & Søn A/S og XL-BYG Grønvold & Schou A/S - tilsammen XL-BYG CF Gruppen – er for henholdsvis 5. og 4. år i træk blevet kåret som "Succesvirksomhed” af Spar Nord og BDO Revisionsselskab!


Vi er stolte over at kunne dele nyheden om vores seneste anerkendelse som succesvirksomhed.


Vi er beæret over denne hæder, da den anerkender vores vedvarende engagement og vores kontinuerlige bestræbelser på at levere kvalitetsprodukter og enestående service til vores kunder.

 

Vores kåring som succesvirksomheder er et resultat af en løbende indsats og hårdt arbejde fra vores dedikerede team. Vi stræber konstant efter at understøtte vores kunders behov og forventninger, og denne anerkendelse er en fornem påskønnelse af vores indsats.

 

XL-BYG CF Gruppen har altid haft en passion for byggebranchen, og vores mission har været at tilbyde kunderne det bedste og mest omfattende sortiment af byggematerialer og værktøjer. Ved at samarbejde med branchens mest anerkendte producenter og leverandører i branchen, er vi i stand til at sikre kvalitet og pålidelighed i vores produkter.

 

Vores succes skyldes også vores loyale kunder, som har vist os deres tillid og støtte gennem årene. Vi sætter stor pris på den relation, vi har opbygget med vores kunder, og vi vil fortsat stræbe efter at levere den bedste kundeoplevelse.

 

Vi ønsker at takke alle vores medarbejdere, kunder og leverandører for deres støtte og tillid, som har gjort det muligt for os at opnå denne prestigefyldte titel. Vi vil forblive dedikerede til fortsat at levere exceptionel service og produkter af høj kvalitet.

Kundernes tillid, medarbejdernes dedikation og godt samarbejde med leverandørerne er ifølge Adm. Direktør Jes Gravesen og Direktør Ulrik Thorsted hovedingridienserne til opnåelsen af den prestigefyldte anerkendelse ”Succesvirksomhed”  

Hvad er en "Succesvirksomhed"?

Spar Nord og BDO stiftede i 2019 ”Succesvirksomhed” som er en erhvervspris, der anerkender de danske små og mellemstore virksomheder med 10-999 ansatte.


Succesvirksomheder kvalificerer sig på baggrund af antal ansatte og vurderes ud fra performance på følgende parametre:


  • Vækst i resultat før skat de seneste fem år
  • Soliditetsgrad (skal være mindst 15%) i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag


Kilde: BDO.DK 

XL-BYGs trainees på besøg hos XL-BYG CF Køge!

Vi har haft besøg af en fantastisk gruppe af unge, videbegærlige trainees fra XL-BYG! Disse engagerede elever er i gang med at uddanne sig inden for vejledning og salg af varer fra kædens byggecentre og proffcentre.


I løbet af deres 4-dages roadtrip, der startede på Handelsfagskolen i Odder og sluttede i København, har disse trainees besøgt forskellige virksomheder og kulturelle seværdigheder. XL-BYGs HR- og uddannelseskonsulent, Mette Brund, har gjort sig stor umage for at sikre et program, der kombinerede sociale, kulturelle og faglige elementer.


Blandt de mange spændende besøg, har hele gruppen blandt andet besøgt Den Gamle By i Aarhus og DR-Byen i København. Derudover har de haft mulighed for at lære fra branchefolk hos Dyrup, Danalim, Milwaukee Tool, PPG og BOSCH. På turens tredjedag besøgte de også XL-BYG CF Køge.


Vi var glade for at kunne byde hele gruppen velkommen hos os i Køge. Besøget fokuserede specifikt på vores Byggecenter og Pro-butikker samt vores bæredygtighedstiltag. Vi delte vores viden og erfaringer om vores produkter og arbejdsmetoder, så traineesne kunne lære mest muligt.


Det er en fornøjelse at være en del af deres uddannelsesrejse, og det er fantastisk at se så mange unge, passionerede mennesker med interesse for vores branche. Vi ønsker dem alt det bedste fremover og ser frem til at følge deres karrierer.


 

 

Oktober 2023

Nye eltrucks giver bedre arbejdsmiljø

Vi engagerer os i bæredygtighed og sundhed. Derfor har vi valgt at erstatte vores eksisterende flåde af el-trucks med 7 nye el-trucks efter 10 års brug.


Den valgte model, Linde E20 600H Type 1252, er særligt imponerende. Denne nye el-truck har avancerede funktioner, der giver vores medarbejdere bedre ergonomi, hvilket reducerer risikoen for skader og nedslidning. Desuden giver de også et bedre udsyn og bedre affjedring, hvilket sikrer et mere komfortabelt og behageligt arbejdsmiljø.

 

Det er 10 år siden, at vi udskiftede hele vores maskinpark af gastrucks til el-trucks. Dengang gjorde vi det for at få bedre arbejdskomfort med lavere støjniveau, nul partikeludledning og ingen methanudslip til atmosfæren. I dag er vi glade for, at de gamle el-trucks bliver erstattet med nye, endnu mere effektive og miljøvenlige modeller.

 

De 10 år gamle el-trucks genbruges. De serviceres, sliddele udskiftes og så får trucksene får nyt liv, hvor de kommer til at gør nytte i enten Danmark eller i udlandet.

 

Vi er stolte over at gøre vores del for at opfylde FN's Verdensmål nr. 3 "Sundhed og trivsel" og nr. 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion” og vi vil fortsætte med at investere i løsninger, der gør en positiv forskel både for vores medarbejdere og miljøet

 

 

 

September 2023

Trainees på byggepladsen

Gennem XL-BYG CF Gruppens handelsuddannelse tilegner vores trainees sig færdigheder indenfor materialekendskab, salg, markedsføring, indkøb og økonomi. Onsdag i sidste uge fik vores trainees en ekstra bonus i uddannelsesforløbet, da BYENS TAG & FACADE inviterede os på byggepladsbesøg i det centrale Vanløse.


Byggepladsen, der er omdrejningspunkt for en total tagudskiftning på én af Danmarks største andelsboligforeninger, Vanløsegaard, blev af byggelederne Nicholas og Tobias, samt koordinator og marketingansvarlig Christina, fremvist for vores friske trainees gennem en 3-timer lang præsentation af projektet. 


God forståelse for resultatet

En så omfattende renovering kræver planlægning og materialelevering med næsten militær præcision.

Det er afgørende for, at det gode samarbejde mellem BYENS TAG & FACADE og XL-BYG CF Gruppen udmønter sig i en effektiv byggeproces med et smidigt flow blandt de 20 håndværkere, der dagligt arbejder på pladsen.

 

”Som handelselev var det fedt at blive taget igennem et så velplanlagt byggepladsbesøg. Det er sjovt og spændende og giver en god forståelse for resultatet af det, som jeg arbejder med hver dag”, udtaler Christian Knuth, handelstrainee i XL-BYG CF Gruppen.     

 

Bæredygtighed

Gennem byggeprocessen arbejdes der med bæredygtighedstiltag, som bidrager til både sociale, miljømæssige og økonomiske kvaliteter:

 

Affaldssortering

Fragmenter fra det eksisterende byggeri, samt fraskær fra nye materialer kildesorteres, så det går til direkte genbrug eller genanvendelse.

 

  • Der er dialog med en dansk teglstensproducent om at aftage de 5.200 kvm. gamle lertegl fra 1923, så stenene potentielt recirkuleres og indgå i produktionen af nye teglsten.
  • De 100 år gamle hanebånd er nænsomt taget ned og genbruges i byggeriet ved etablering af nye boliger på det gamle tagloft.
  • Afskær fra gips, træ, isolering og tagpap sorteres i separate bigbags og cirkuleres gennem produktionen af nye materialer.   

 

Eldrevet kran

Alle byggematerialer til byggeriet aflæsses det samme sted. En el-kran, der er monteret på to sideskinner i byggeriets stilladskonstruktion, henter byggematerialerne og kører dem hen til præcis det sted i byggeriet, hvor de skal anvendes.

 

El-kranen er en mere bæredygtig løsning, da den hverken udleder miljøskadelige partikler eller klimaskadelig kuldioxid. Den er fuldstændig lydsvag og bidrager derfor også til et bedre arbejdsmiljø for håndværkerne og et bedre miljø for ejendommens beboere gennem byggeprocessen.

 

Beregninger påviser en besparelse på 4,5 ton CO2 ved at anvende elkran i byggesagen i stedet for konventionelle kraner, der kører på fossilt brændstof.

          

El-kranen på byggepladsen er foreløbig den eneste af sin slags i Danmark og anvendes af BYENS TAG & FACADE som pilotprojekt med henblik på bred udbredelse i byggebranchen.

 

Opsamling af regnvand

Der klargøres til etablering af LUR-projekt (Lokal Udnyttelse af Regnvand) som betyder, at alt regnvand fra tagfladerne opsamles i en 70.000 liter stor beholder som filtrerer og genbruger vandet til tøjvask og toiletskyl i de 170 lejligheder og 10 erhvervslejemål. 

 

En stor tak til teamet bag BYENS TAG & FACADE for præsentationen og gennemgangen af byggeprojektet på Vanløsegaard.  

 

Se mere om renoveringen af Vanløsegaard: Fasadgruppen skal renovere en af Danmarks største andelsboligforeninger | Fasadgruppen Group (mynewsdesk.com)  

 

 

Juni 2023

En donation, der giver god mening

Én af træets mange naturlige charmer er, at det ikke vokser efter normer og standarder. Selvom de 5,9 millioner meter træ, som vi årligt modtager fra savværker i hele verden styrkesorteres, så kan der ind imellem forekomme længder der falder udenfor kravene til styrke og statik på grund af for eksempel revner, skævheder og knastudfald.


Over længere tid har vi lagt dette udmærkede træ til side, så det kan bruges til andre gode formål og projekter, end konstruktionsbyggeri.

I sidste uge havde vi fornøjelsen at betænke Strøby Skole med 340 meter reglar, lægter og spærtræ og 100 m2 krydsfiner. Her kan træmaterialerne være med til at styrke skaberlyst for børn i alle aldre på Strøby Skolens værksted.

”Vi synes det giver rigtig god mening at donere overskudstræ, som gavner og tjener sociale formål. Det er også meget bedre for miljø og klima, at det frasorterede træet bruges kreativt i stedet for at blive afleveret til forbrænding, hvor det udleder CO2 og partikler ved afbrænding”, fortæller lager- og logistikchef Peter B. Bentsen fra XL-BYG CF Gruppens Køge-afdeling.

Sidste år donerede vi frasorteret træ til kunstneren Thomas Dambo, der skaber kæmpetrolde til gavn og glæde for fællesskabet over hele landet. Vores trædonation blev brugt til kæmpetrolden i Ravnshold Skov ved Allerød.


 

Juni 2023

Besøg af 75 EUX studerende

Det er en stor beslutning at skulle vælge uddannelse. Der er mange muligheder og det er ikke altid indlysende, hvad indholdet i de forskellige uddannelser er.


Gennem foråret har vi i vores forretninger i Køge og Slagelse haft besøg af 75 EUX studerende, der med interesse sugede til sig af informationer fra vores HR-chef Thomas Werngreen og vores to trainees Christian Knuth og Mathias Visholm, om XL-BYGs handelsuddannelse med salg til og servicering af håndværkere og entreprenører.

 

De unge EUX studerende havde forberedt nogle rigtig gode spørgsmål til os, som blev besvaret af Mathias, Christian og Thomas: 

 

FAGLIGT INDHOLD

En handelsuddannelse i XL-BYG CF Gruppen giver faglige færdigheder indenfor

 

🦸produktkendskab til byggevarer

🦸materialeudtræk fra snittegninger

🦸tilbudsgivning på byggematerialer

🦸indkøb og forhandling med vores leverandører

 

Disse er vigtige og spændende opgaver, som vores trainees gennem deres 2-årige uddannelse oplæres til at tage hånd om og løse i samarbejde med rutinerede kollegaer i XL-BYG CF Gruppen og dedikerede håndværkere.

 

XL-BYG CF Gruppen er en seriøs arbejdsplads, hvor vi er opmærksomme på at støtte og bygge på af faglig læring hos vores trainees, så interessen hele tiden fastholdes og gennem uddannelsesforløbet. Den praktiske læring understøttes af ca. 12 ugers skoleophold, hvor trainees tilegner sig færdigheder indenfor:

 

🧐analyse af kundeadfærd

🧐salgsplanlægning

🧐markedsføring og kommunikation

🧐virksomhedsøkonomi  

 

SOCIALE VÆRDIER

Vi er meget opmærksomme på, at sociale værdier har betydning for vores medarbejderes trivsel hos os. Vi tør godt skilte med at vi har et VIRKELIG godt sammenhold og en sund kultur med stor diversitet og rum til forskelligheder.

 

I XL-BYG CF Gruppen har vi i fællesskab defineret og givet hinanden håndslag på at vi opfører os ordentligt og efterlever 5 leveregler så vores omverden til enhver tid oplever os som:

✋Troværdige

✋Resultatorienterede

✋Ansvarlige

✋Nytænkende

✋Engagerede

 

BÆREDYGTIGHED

Bæredygtig udvikling fylder også rigtig meget hos os og vi arbejder målrettet med de fire FN Verdensmål:


🌍nr. 3 Sundhed og trivsel

🌍nr. 12 Ansvarligt forbrug og produktion

🌍nr. 13 Klimaindsats

🌍nr. 15 Livet på land            

 

Vi har meget at byde på i forhold til faglig læring, udvikling af færdigheder, tætte relationer, sociale sammenhold og vores bidrag til byggebranchens bæredygtige udvikling.

 

Vil du vide endnu mere om handelsuddannelsen hos XL-BYG CF Gruppen? – så få flere informationer her og hør også hvad andre XL-BYG trainees siger om det, at tage en uddannelse i XL-BYG https://www.xl-byg.dk/trainee 

April 2023

Førstehjælp på programmet

Vi øver og træner så vi kan handle intuitivt, hvis det uforudsigelige sker: ulykker, der kræver livreddende førstehjælp. At kunne hjælpe en kvæstet til ambulancen når frem, kan være livsvigtigt.

Gennem de seneste fire uger har 127 medarbejdere i XL-BYG CF Gruppens otte afdelinger gennemført et 5,5 timer langt førstehjælpskursus. Vi øver blandt andet hjerte-lungeredning, at hjælpe medmennesker i choktilstand og at anvende en hjertestarter. Det er livsvigtig!

I dag er vi over 275 medarbejdere, der kan træde til med livreddende førstehjælp.

Tak til instruktør Toni Mathiasen fra foerstehjaelp.nu for professionel undervisning, der helt konkret gør os i stand til at yde livreddende førstehjælp

Aktivér for at se et større billede.



 

Marts 2023

Turbulent år – men masser af is i maven

Stigende priser, krig i Europa og udfordrede forsyningskæder. Sådan har hverdagen været for de to nye ledere af XL BYG G&S Gørlev, Gitte Kærgaard Petersen og Jeanette Sørensen. Men de to kvinder er ikke så lette at slå ud af kurs.


Der er nu gået lidt over et år, siden den nye lederkonstellation i XL BYG G&S Gørlev blev en realitet.

Selvom det på mange måder har været et turbulent år, så ser afdelingschef Gitte Kærgaard Petersen og souschef og byggecenterleder, Jeanette Sørensen, tilbage på et fortrinligt ”parløb” i en branche, der har været udfordret på grund af coronaens ”efterveer”, krigen i Ukraine og den generelle inflation.


Det er måske lidt utraditionelt at være kvindelig leder i et byggecenter, men i XL BYG G&S Gørlev står hele to erfarne kvinder i front for de tyve ansatte. Fælles for dem begge er, at de brænder for faget, ser forhindringer som udfordringer og sørger for et godt og trygt arbejdsmiljø!

     

Kvinder i et mandefag

- Jeg startede som elev i 2006 her i Gørlev, og blev udlært to år efter. Så arbejdede jeg en del år som sælger i trælastafdelingen, inden jeg for fire år siden blev salgsleder. Den 2. januar i år blev jeg afdelingschef, fortæller 35-årige Gitte Kærgaard Petersen fra Hallenslev.


Det er lidt den samme historie som gentager sig for 52-årige Jeanette Sørensen fra Havnsø, for hun startede også som elev i XL BYG i Hørve i 1988, og kan derfor i 2023 fejre hele 35 år i kæden – heraf de 34 år i Hørve-afdelingen. Hun blev ligesom Gitte ansat i den nye stilling den 2. januar.


- Det var en stor beslutning at flytte afdeling fra Hørve til Gørlev, men da Gitte og jeg havde haft vores allerførste samtale, så var jeg slet ikke i tvivl. Vi arbejder enormt godt sammen og deler de samme værdier, siger Jeanette Sørensen. Hun fortsætter:


- Selvom vi er to kvinder i et traditionelt mandefag, så mærker vi faktisk ikke rigtig noget til det! Det eneste var måske lige i starten, hvor kunderne ikke kendte mig. Der foretrak de Gitte eller én af de andre. Det er nok meget naturligt, at man som ny måske lige skal bevise sit værd og smide et par fremmedord i forbindelse med et produkt, siger hun grinende.

    

Se hele artiklen på TV-kalundborg















Jeanette Sørensen og Gitte Kærgaard Petersen fra XL BYG G&S Gørlev har

begge været ansat i et år som henholdsvis souschef/byggecenterleder og afdelingschef



Februar 2023

Årets XL-BYG Trainee er fra XL-BYG G&S Slagelse  


Hvert år kårer XL-BYG ”Årets Trainee” blandt kædens mange dygtige trainees. Årets Trainee har gennem hele sin uddannelse gjort en ekstraordinær indsats både i forretningen og på skoleopholdene. Vi nominerede Katrine Jessen, der er handelsuddannet i XL-BYG G&S Slagelses Byggecenter. Katrine har lige fra uddannelsens start udvist stor faglig interesse, er supergod til at lytte og aflæse kundernes behov og Katrine er samtidig en god og sympatisk kollega, der altid er klar til at hjælpe, når hun kan. Katrine repræsenterer egenskaber, som vi generelt tillægger stor værdi i XL-BYG CF Gruppen

Det var et hold af bemærkelsesværdigt dygtige og dedikerede trainees, der i år var indstillet til ”Årets XL-BYG Trainee”- pris. Så meget desto højere er vores respekt for og stolthed over, at Katrine Jessen nu kan smykke sig med den fornemme titel: ”Årets XL-BYG Trainee”. Katrine Jessen, mentor Chris Nikolajsen og alle kollegaer der har hjulpet hele vejen, ønskes et kæmpe tillykke med den velfortjente hæder

 

Se mere om Traineeuddannelsen i XL-BYG https://www.xl-byg.dk/trainee

 

Januar 2023

Webinar om de nye klimakrav i bygningsreglementet 

Bliv klar til at efterleve klimakravene, som træder i kraft i bygningsreglementet den 1. januar 2023 


Se webinaret fra Videncenter om Bygningers Klimapåvirkning få svar på blandet andet:

 

  • hvad indebærer klimakravene?
  • hvilke bygninger er omfattet af klimakravene?
  • hvem har ansvaret for at klimakravene efterleves?
  • hvilke LCA livscyklusfaser skal indgå i klimaberegningen? 



         

          












    December 2022

    Børnehus Tusindfryd i Tuse 


    Børns sundhed og trivsel og mulighed for at udvikle sig i harmoni med natur, fauna og flora, er det absolutte omdrejningspunkt for opførelsen af Tuse Børnehus ved Holbæk. Ambitionen for det bæredygtige byggeri er en DGNB Guld certificering og XL-BYG G&S Slagelse er leverandør af byggematerialerne. 


    JJ Tømrer & Snedker A/S i Jyderup er totalentreprenør på byggeriet og projektleder Andreas Beyer fra entreprenørfirmaet viste os rundt i byggeriet i uge 33.


    Bæredygtigt børnehus

    Når man træder ind i byggeriet, oplever man straks, at designet og arkitekturen naturligt tager form til at tilpasse sig det omkringliggende miljø med respekt og udviklingsmuligheder for fauna, flora og biodiversitet og er skabt til kreativitet og læring for brugerne. Også selvom byggeriet endnu står åbent med støbte gulve og ydervægge i porebeton, der beklædes med træ. Gitterspærene løsner op for det stringente udtryk med spærenes ekskvisitte samlinger, forskellige vinkler og brede udhæng med flot afsluttende skæringer i spærenderne.  


    Materialevalget til byggeriet afspejler bygherre Holbæk Kommunes visioner om et bæredygtigt børnehus, hvor brugernes sundhed, trivsel og tætte kontakt til naturen har absolut 1. prioritet – uden at der gås på kompromis med sikkerhed, styrke, funktionalitet og robusthed.  

     

    Gennem et tæt samarbejde har projektsælger Jonas Berner fra XL-BYG G&S Slagelse og Andreas Beyer fra JJ Tømrer & Snedker A/S nøje udvalgt byggematerialerne, der anvendes i byggeriet.

     

    Miljø-, indeklima- og sporbarhedscertificerede materialer

    Alt træ kommer fra bæredygtig skovdrift og er FSC® og PEFCTM certificeret.

     

    Et tag af sedum er valgt som en både smuk og praktisk løsning, der fremmer biodiversitet og optager halvdelen af al regnvand, der lander på det.   


    Øvrige byggevarer, som for eksempel de 130 udvendige vindues- og dørelementer (hvor karme og rammer også er af FSC certificeret træ), letbeton, træbeton, indvendige glas- og vindueselementer, genanvendeligt isoleringsgranulat, gipsplader, lim og fugematerialer er alle miljø- og indeklimacertificerede produkter med mindst ét eller flere af mærkningsordningerne: Indeklimamærket, Svanemærket/ECO-Label, Cradle 2 Cradle, EMICODE, M1 og Blauer Engel. Dette sikrer både et sundere arbejdsmiljø for håndværkerne, som arbejder med materialerne og et bedre indeklima for brugerne af bygningen.  


    XL-BYG CF Gruppen bidrager til pointgivningen i følgende DGNB-kriterier:

    • ENV 1.1 Livscyklusvurdering
    • ENV 1.2 Miljøfarlige stoffer
    • ENV 1.3 Ansvarsbevidst ressourceindvinding
    • SOC 1.2 Indendørs luftkvalitet
    • SOC 1.3 Akustisk indeklima
    • TEC 1.6 Nedtagning og genanvendelse
    • PRO 1.1 Kvalitet i forberedelsen af projektet til omverdenen


    DGNB auditor: Norconsult for Holbæk Kommune

     

    Se mere om Tuse Børnehus Tusindfryd: https://edvars.com/tuse-bornehus

     

    August 2022

    Projektleder Andreas Beyer fra JJ Tømrer & Snedker A/S og Jonas Berner fra XL-BYG G&S Slagelse har haft et tæt samarbejde om, at udvælge certificerede sporbarheds-, miljø- og indeklimamærkede materialer og byggevarer til Børnehus Tusindfryd

    Anlæg af en stor udendørs legeplads er påbegyndt. Der projekteres med et udendørs oplevelsesrum, der har fokus på naturen, med bakker, skrænter, buske og træer, som er med til at skabe hulelege, skabe skygge og give motoriske udfordringer til børnene. Al jord er genbrug fra udgravningerne i forbindelse med etablering af børnehuset.

     

    Der er gjort klar til anlæg af Atriumgården, der skal stimulere børnenes naturlæring. De store ventilationsrør udgør en del af det komplicerede ventilationssystem, der skal udskifte luften 4 gang i timen i den lukkede bebyggelse.

     

    Man skulle tro det var et team af flere håndværkere, der har monteret byggeriets 8.300 porebetonelementer og overliggere. Men det er faktisk en enkelt murersvend fra JJ Tømrer & Snedker A/S, der alene har opføret elementerne.

     

    Spærkonstruktionen består af tilsammen 197 elementer. Blot en uge tog det for JJ Tømrer & Snedker A/S at rejse 150 spærelementer. Imponerende arbejde!

     

    Brede udhæng og elegant afrundede spærender fuldender helhedsindtrykket af et byggeri, der også vil få høj æstetisk værdi for brugerne af børnehus Tusindfryd. Træet kommer fra certificeret bæredygtig skovdrift.   

     

    Webinar om de nye klimakrav i bygningsreglementet 


    Hvad indebærer de kommende klimakrav i bygningsreglementet? Hvad skal indgå i beregningen til bygningens livscyklusvurdering? Hvilke typer byggeri er omfattet af klimakravene? Hvem har ansvaret for, at klimakravene bliver opfyldt?


    `Videncenter om Bygningers Klimapåvirkninger`holder webinar om de nye klimakrav, der træder i kraft i bygningsreglementet den 1. januar 2023. Det er tirsdag den 23. august kl. 10.00 - 11.00. Vi kommer bredt omkring emnet, hvor du også får mulighed for at stille spørgsmål undervejs.  


    Webinaret er målrettet alle aktører i byggebranchen, der er interesserede i at få indblik i de kommende klimakrav og relevante aktiviteter forbundet med kravene. 


    • Tidspunkt for webinaret: 23. august 2022, kl. 10.00 - 11.00
    • Tilmelding senest 21. august 2022.
    • Deltagelse er gratis. Tilmelding påkrævet


         

          Tilmeld dig her: 












    Juli 2022

    Skal byggeriet DGNB-certificeres?


    Hvordan foregår DGNB-certificeringen fra start til slut? Hvad er EPD`er og hvordan bruges EPD`er? Hvad er sporbarheds-, miljø- og indeklimamærkninger af byggematerialer og hvordan finder jeg disse data? 


    Der er mange begreber og krav at holde styr på og spørgsmålene kan være mange, når du skal udføre DGNB-byggeri. 


    Vi har overblik på DGNB-processen og hjælper med både materialevalg, dokumentation og hjælp til immaterielle ydelser på byggepladsen, som bidrager positivt til pointgivning i DGNB-byggeriet.    


    Vi er medlem af Green Building Council Denmark, der varetager DGNB-cerificeringerne i Danmark. Som samarbejdspartner i DGNB-byggerier bidrager XL-BYG CF Gruppen til pointgivningen indenfor følgende kriterier: 


    Maj 2022

    Teknisk kvalitet

    TEC1.1 Brandsikring og sikkerhed    

    TEC1.3 Klimaskærment kvalitet 

    TEC1.5 Design for vedligehold og rengøringsvenlighed 

    TEC1.6 Nedtagning og genanvendelse

    TEC1.8 Dokumentation med miljøvaredeklarationer (EPD) 





    Social kvalitet

    SOC1.1 Termisk komfort   

    SOC1.2 Indendørs luftkvalitet

    SOC1.3 Akustisk indeklima

    SOC1.4 Visuel komfort

    SOC1.6 Kvalitet af udearealer

    SOC2.1 Universelt design

     





    Økonomisk kvalitet

    ECO1.1 Totaløkonomi  

    ECO2.2 Robusthed 





    Proces kvalitet

    PRO1.1 Kvalitet i forberedelsen af projektet    

    PRO1.5 Vejledning om vedligehold og brug af bygningen  

    PRO2.1 Byggeplads/byggeproces  

    PRO.2.2 Dokumentation af kvalitet i udførelsen 





    Miljømæssig kvalitet

    ENV1.1 Livscyklusvurdering 

    ENV1.2 Miljøfarlige stoffer

    ENV1.3 Ansvarsbevidst ressourceindvinding

    ENV.2.2 Drikkevandsforbrug og spildevandsudledning





    Bæredygtighedschef på turné  


    I denne måned har vores bæredygtighedschef besøgt alle afdelinger i XL-BYG CF Gruppen med præsentation af og dialog om vores bæredygtighedsindsatser: hvad vi allerede har gjort af indsatser for at fremme bæredygtighed og hvad vi gør i fremtiden for at bidrage til en mere bæredygtig udvikling i byggeriet og i egen virksomhed.

    Vi kom bredt omkring emnet, der havde indhold af:

    - Klimaforandringer
    - Brundtlandrapportens bæredygtighedsdefinition og FNs Verdensmål
    - Betydningen af bæredygtighed for nuværende og kommende generationer
    - XL-BYG CF Gruppens nuværende og kommende indsatser for bæredygtigt byggeri
    - Indsatser i egen virksomhed til gavn for mennesker og miljø i vores omverden

    samt hvordan vi med vores 23 uddannede bæredygtighedsvejledere nu kan bistå vores kunder med både produkter og ydelser i forbindelse med certificeret bæredygtigt byggeri.

    Arbejdet med bæredygtighed, klima og miljø er hos os højtprioriteret og det er en indsats, der aldrig stopper.













    Maj 2022

    DM i Skills 2022


    Koncentrationen var helt i top og dedikationen og passionen for det gode håndværk var ikke til at tage fejl af, da DM i Skills blev afholdt i Høng på Vestsjælland.


    Fire dygtige tømrerlærlinge fra Træsektionen i DI Byggeri viste træarbejdets ædle kunst, da de byggede et legehus, som blev doneret til en børnehave i Høng. Det anvendte træ kommer fra dokumenteret ansvarlig skovdrift, bærer FSC ® og PEFC ™ certificering, og er sponsoreret af XL-BYG CF til det gode formål.  

     

    DM i Skills er Danmarks største event for eksponering af erhvervsuddannelserne, som 50.000 folkeskoleelever fra hele landet besøger for at blive klogere på de forskellige erhvervsuddannelser som karrierevej.


    Positiv udvikling i tilgangen til tømrerfaget 

    Ifølge Træsektionen i DI Byggeri har tømrerfaget disse år en historisk høj tilgang af lærlinge.
     
    Ifølge beregninger fra DI Dansk Industri har 7.456 elever fra træfagenes byggeuddannelser i februar i år en lærepladsaftale, hvilket er 500 flere end i februar 2021.
     
    Samtidig er der fra i år til ultimo februar indgået 752 uddannelsesaftaler for træfagenes byggeuddannelser, som er 16 pct. flere end samme periode i 2021.
     
    Og på trods af et stadigt større optag på uddannelserne, bliver et stigende andel elever taget i lære hos landets tømrermestre. Beregningerne viser, at der var 367 i skolepraktik pr. februar 20022, hvilket er 20 pct. mindre end sidste år.
     
    Det vidner om, at der tages stort ansvar for at løfte opgaven med at uddanne fremtidens arbejdskraft. Det kan vi helt sikkert være stolte af i hele byggebranchen!
     

    Maj 2022

    Fagligt dagsarrangement for 27 lærlinge fra entreprenør Arne Pedersen A/S  


    Fredag den 20. maj var ikke bare en almindelig dag for XL-BYG CF Køge. Vi havde besøg af hele 27 tømrer- og murerlærlinge fra entreprenør Arne Pedersen A/S. Hovedtemaerne for dagens program var bæredygtighed, samt sikkerhed og arbejdsmiljø på byggepladsen


    Dagen startede med et solid morgenmad og en velkomst ved vores Salgschef Thomas Lykke Hansen. Herefter holdt ITW et indlæg om befæstigelse. OX-ON bidrog med vigtig information om anvendelsen af værnemidler for større sikkerhed og bedre arbejdsmiljø på byggepladsen.

     

    Mere bæredygtige valg af byggematerialer var også et tema, som blev mødt med stor interesse blandt lærlingene fra entreprenørvirksomheden. Der var indlæg fra Bergsten Timber, som vi køber vores sporbarhedscertificerede FSC- og PEFC-certificeret træ fra. Om eftermiddagen tog vi på virksomhedsbesøg hos vores mangeårige samarbejdspartner Danalim, der udmærker sig med et bredt og dybt produktprogram af lavemitterende lim-, fuge- og spartelmaterialer, som er godkendt til certificeret bæredygtigt byggeri, som DGNB og Svanemærket.

     

    Stor tak til alle deltagende på vores arrangement: Til lærlingene fra Arne Pedersen, som var dybt engageret og stillede gode og relevante spørgsmål om sikkerhed, arbejdsmiljø og bæredygtighed. Og tak til vores gode samarbejdspartnere OX-ON, ITW, Bergsten Timber og Danalim, der var med til at gennemføre en spændende lærlingedag med interessante, relevante velforberedte indlæg om befæstigelse, sikkerhed, arbejdsmiljø og bæredygtighed på byggepladsen.













    Maj 2022

    ET INTERESSANT VOKSENJOB 

    - Onsdag-fredag i uge 14 nød fire 13-14 årige drenge at være i praktik hos XL-BYG CF Allerød  


    Der er store regionale forskelle på unges valg af uddannelse efter grundskolen. I 2020 valgte blot 8,3 procent af de unge, der afsluttede grundskolen i Allerød, en erhvervsuddannelse. Folketingets målsætning: 25 procent for årgangen.


    Ser man bare på de sidste ti år, har det nordsjællandske område ikke været i nærheden af at kunne leve op til den målsætning: Det er bare notorisk svært at få Allerøds ungdom til at vælge en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse. 


    Der er der bare ikke nogen, der har fortalt Tristan, Mathias, Marius og William fra 7. årgang på Engholmskolen, som har valgt skolepraktik hos XL-BYG CF Allerød. Og drengene var rigtig glade for det tredages forløb: 


    - Det er et job, vi godt kunne tænke os selv - også som voksne, siger to af praktikanterne William Madsen og Marius Colsted. 


    De fire unge mennesker var gennem deres praktikperiode`under vingerne`hos byggecenterchef Dion Madsen:  


    - Praktikophold er en mulighed for at give de unge mennesker en god oplevelse. Der går ikke så lang tid før en 7. klasses elev skal til at beslutte hvad han eller hun gerne vil uddanne sig til, siger byggecenterchefen og tilføjer, at de sidste to aftaler, som er indgået mellem handelselever og XL-BYG CF Allerød er kommet i stand via XL-BYGs grundige HR-arbejde på messer og gennem praktikperioder. 


    I XL-BYG CF Gruppen er vi bevidste om, at det er vigtigt hele tiden at gøre en god og solid indsats for at være attraktive som arbejdsplads, så vi sikrer et fortsat højt niveau af uddannet arbejdskraft.


    Også bæredygtighed i byggeriet er et højtprioriteret område, som nuværende og kommende generationer kommer til at fordybe sig meget mere i. Så erhvervsaktive, der ønsker at gøre en positiv forskel for klima og miljø gør et klogt valg, når de vælger arbejdsplads blandt af XL-BYG CF Gruppens 8 afdelinger.  

















    April 2022

    Fra venstre er det Marius Colsted, Tristan SKudstrup og William Madsen. Mathias Høeg er svær at se bag stolen, som drengene selv har samlet. Foto: Allan Nørregaard, sn.dk 

    Byggecenterchef Dion Madsen siger ofte ja til at få elever ind på praktik. Han håber, at nogle af dem på sigt vil starte på XL-BYGs elevuddannelse. Foto: Allan Nørregaard, sn.dk

    Mathias Høeg (øverst) og Tristan Skudstrup sætter varer på plads. Foto: Allan Nørregaard, sn.dk

    ANERKENDES SOM `TROLDEMÆRKET VIRKSOMHED`

    - XL-BYG CF Allerød donerer genbrugstræ til kæmpetrold 


    XL-BYG CF Allerød har modtaget anerkendelse som ”Troldemærket Virksomhed” for donationenen af genbrugstræ til opførelsen af en kæmpetrold i Ravnsholt Skov ved Allerød.


    Trolden skal udføres af kunstneren Thomas Dambo i samarbejde med lokale frivillige medhjælpere. Det er den lokale ildsjæl Anette Haugshøj, der har stået i spidsen for indsamlingen af genbrugsmaterialer og penge til realiseringen af kæmpetrolden ved Allerød.  

     

    Kæmpetroldene, som er blevet et varemærke for Thomas Damsbo, indeholder et budskab om bæredygtighed og taler ind i tidens store tema, nemlig klima. Et kriterie for opførelsen af kæmpetroldene er nemlig, at de opføres af genbrugsmaterialer og med hjælp fra lokale frivillige ildsjæle.

     

    Vi bidrager gerne til kulturelle formål, der vækker nysgerrighed hos børn og voksne og som motiverer til at nyde det gode udeliv i Danmarks dejlige natur og skove. Kæmpetrolden ved Allerød bliver en attraktion, som man vil køre efter og samtidig er den et symbol på hvad der kan bygges udelukkende af genbrugsmaterialer.


    At vi kan bidrage med genbrugstræ til kunstværket, som kan nydes af det brede fællesskab, passer perfekt i tråd med vores arbejde med FN Verdensmål nr. 3 `Sundhed og trivsel` og nr. 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion`.




    April 2022

    Billedet viser ikke kæmpetrolden i Allerød, men én af Thomas Damsbos tidligere værker

    Afdelingsdirektør Kristian Thorup i XL-BYG CF Allerød, med anerkendelsen for donationen af genbrugstræ til kæmpetrolden

    STØTTER BIODIVERSITETEN I DANMARKS NATUR

    - Hyldest til skovskarnbassen  


    FN Verdensmål nr. 15 ”Livet på land” er ét af de fire verdensmål, som vi arbejder målrettet med. Det gør vi blandt andet ved at være FSC-certificeret, nu på 8. år, for aktivt at støtte ansvarlig skovdrift. 

    I uge 14 2022 er XL-BYG CF Gruppen med til at fejre ”FSC®-ugen”.

    Overskriften for FSC-ugen 2022 er ”biodiversitet”, hvor der er ekstra stor fokus på insekter og paddedyr, der er med til at sikre mangfoldighed i vores natur og skove.  
     
    Alt liv på kloden afhænger af en sund balance i naturens økosystemer og alle dyr og alle planter har en vigtig funktion og værdi i fødekæden.

    I forbindelse med FSC-ugen har vi valgt at give en ekstra stor hyldest til skovskarnbassen. Skovskarnbassen er en smuk og arbejdsom bille, der foretrækker at leve livet i de danske skove. På en tur i skoven støder man ofte på disse 14-20 mm lange blåsorte og metalskinnende små ”kampvogne”, som tøffer rundt på skovstierne på jagt efter den næste godbid. Og godbidderne er noget lort (ja, undskyld vort ”franske”). Skovskarnbassen er nemlig en bille, som mæsker sig i den saft, de kan presse ud af friske dyreekstrementer, men den går heller ikke af vejen for at drikke udsivende saft fra sår på træer, rådnende svampe og lignende. Skovskarnbassen er et fredeligt lille dyr; den bider ikke, så man kan roligt tage den op og studere den på tæt hold. 
     
    Skovskarnbassen er vigtig for økosystemet. Den lever af at rydde op efter andre dyr i skoven og er samtidig en proteinrig lækkerbisken for andre af skovens dyr, som for eksempel ræve, grævlinger og flagermus.
     
    Vi hylder skovskarnbassen! Og ved at støtte FSCs arbejde for ansvarligt skovdrift, er vi med til at værne om biodiversiteten og passe på dette lille vidunder i den danske natur.

    April 2022

    SOCIALE OG MILJØMÆSSIGE KVALITETER

    - seniorboliger i Dianalund


    En idé om at skabe samspil og samklang mellem natur, beplantning og boliger, er grundfilosofien i et nyopført bofællesskab af seniorboliger i Skelbæklund ved Dianalund på Vestsjælland.

    Vores afdeling i Stenlille har været leverandør af byggematerialerne, hvor lavt energiforbrug, dæmpet akustik og oplevelsen af at leve sammen med naturen, realiseres gennem et selektivt valg af langtidsholdbare og naturvenlige byggematerialer. Resultatet er en `velværeoase` hvor missionen er, at man ikke ser husene lige så meget, som man ser naturen.

    Byggeriet er åndbart uden plastikmembraner i konstruktionen og der er projekteret i miljø- og klimavenlige materialer ved blandt andet:

    ·       Facadebeklædning, der er udført i C2C-certificeret teglspån
    ·       Tagbelægning, der er 100% naturlige lertegl
    ·       Isolering, der er papiruld af genbrugspapir
    ·       Skelettet, der er opført af FSC-certificeret spærtræ og lægter
    ·       Loftbeklædning i Allergy Friendly-mærket, Indeklima-mærket og C2C-certificeret træbeton
    ·       Opvarmning, der foretages af luft-til-vand varmepumper

    Gennem vores tætte samarbejde med producenter, projekterende og udførende, er det både inspirerende og spændende at bidrage i byggeriets værdikæde til det stigende antal byggerier, der imødegår ønsker og krav til en forening af æstetik, godt indeklima og miljøhensyn.   

    SENIORBOLIGERNE I SKELBÆKLUND
    Byggematerialeleverandør: XL-BYG CF Stenlille
    Entreprenør: Drost Tømrerentreprise
    Arkitekt: House Arkitekter
    Bygherrer: Skelbæklund ApS v/Poul Christensen

    Juni 2021

    DGNB SØLV BYGGERI 

    - PFA-bygningen i Københavns Nordhavn 


    Moderniseringen af PFA-bygningen i Københavns Nordhavn er et komplekst renoveringsprojekt og en utrolig spændende opgave, at bidrage til.

    Ambitionen ved den 28.000 kvadratmeter store renovering, der samlet set løber op i over en kvart mia. kr., er en DGNB-sølvcertificering.

    Vores afdelinger i Allerød og Køge har leveret vinduer, gips, stål, trælast, greb/ dørlukkere, isenkram og fugemasser til det omfattende renoveringsprojekt, der blev påbegyndt i 2018.


    Udover EPD miljøvaredeklarationer, indgår følgende produktmærkningsordninger og -certificeringer i leveringerne af byggematerialer fra os: 


    • FSC 
    • PEFC
    • M1  
    • Indeklimamærket
    • Svanemærket 


    For at reducere spildtid og lette håndværkernes arbejde på byggepladsen har vi gennem hele processen haft tre 12-fods containere opstillet med forbrugsvarer, der fungerer som mobilt lager med løbende opfyldning. Containerne gør, at både håndværkerne og vores afdelinger har haft mindre kørsel frem og tilbage til byggepladsen. Det er samtidig en fleksibel løsning, der har gjort det muligt at tilpasse sortimentet løbende, så det matcher de aktuelle opgaver, uanset om det er brandfugning eller vinduesudskiftning.


    XL-BYG CF Gruppen har bidraget til følgende DGNB-kriterier:


    • ENV. 1,1 Livscyklusvurdering
    • ENV. 1,2 Miljøfarlige stoffer
    • ENV. 1,3 Ansvarsbevidst ressourceindvinding
    • SOC. 1,1 Termisk komfort
    • TEC. 1,8 Dokumentation med miljøvaredeklarationer (EPD)



    Maj 2021